باراک اوباما دیگر 'محبوب نیست'
نوشته شده توسط : vzwdolor
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا

از نکات بارز این نتایج مخالفت اکثر شرکت کنندگان با سیاست باراک اوباما در استفاده از حملات هوایی هواپیماهای بدون سرنشین بر علیه کسانی است که کاخ سفید "رهبران تروریسم" و "تهدید کنندگان جان شهروندان آمریکا" می نامد

نتایج نظرسنجی جدید موسسه تحقیقاتی پیو نشان می دهد که سیاست خارجی باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نسبت به سال نخست ورود او به کاخ سفید شهرت و اعتبار خود را در میان بسیاری از مردم جهان از دست داده است.

نتایج این نظر سنجی که روز چهارشنبه (۱۳ ژوئن – ۲۴ خرداد) منتشر شده از کاهش ۳۰ درصدی محبوبیت سیاست خارجی آقای اوباما در میان چینی ها حکایت دارد. در حالی که در نظرسنجی مشابه سال ۲۰۰۹ چینی ها ۵۷ درصد به نفع اوباما رای داده بودند اکنون تنها ۲۷ درصد از مردم پر جمعیت ترین کشور جهان سیاست خارجی رئیس جمهوری آمریکا را می پسندند.

موسسه نظرسنجی پیو () نتایج نظرسنجی جدید خود را از میان شرکت کنندگان در ۲۱ کشور جهان استخراج کرده است.

محبوبیت اوباما (%)

کشور/سال ۲۰۰۹ ۲۰۱۲ تغییر
اروپا ۸۶ ۸۰ ۶-
کشورهای مسلمان ۳۳ ۲۴ ۹-
روسیه ۳۷ ۳۶ ۱-
چین ۶۲ ۳۸ ۲۴-
ژاپن ۸۵ ۷۴ ۱۱-
مکزیک ۵۵ ۴۲ ۱۳
نتایج از: مرکز نظرسنجی پیو

از نکات بارز این نظرسنجی مخالفت اکثر شرکت کنندگان با سیاست باراک اوباما در استفاده از حملات هوایی هواپیماهای بدون سرنشین بر علیه کسانی است که کاخ سفید "رهبران تروریسم" و "تهدید کنندگان جان شهروندان آمریکا" می نامد.

با این وجود، اعتماد به رئیس جمهوری آمریکا و سیاست های او در طول چهار سال گذشته در میان متحدان کاخ سفید به ویژه در اروپا تغییر فاحشی نکرده است.

در همین حال، ریچارد وایک، از مدیران طرح تحقیقاتی "نگرش جهانی" موسسه پیو معتقد است که نتایج مایوس کننده برای آقای اوباما هنگامی برجسته می شوند که در مورد سیاست های ویژه رئیس جمهوری آمریکا از شرکت کنندگان سوال می شود.

آقای وایک همچنین با اشاره به دو حوزه "ساماندهی بحران گرمایش زمین" و "بحران فلسطین و اسرائیل" تاکید کرد که نتایج اصلا به نفع باراک اوباما نیست و نشان می دهد که میان "توقع" شرکت کنندگان و آنچه مطابق سیاست های آقای اوباما در این مدت "محقق" شده خلاء بسیار بزرگی وجود دارد.

اوباما هنوز 'محبوب تر' از بوش

ریچارد وایک، از مرکز نظرسنجی پیو، می گوید که نتایج بیانگر کاهش اعتماد در سیاست های جهانی باراک اوباما در طول دوره نخست ریاست جمهوری اوست اگر چه شیب این کاهش ها نوسان تندی در طول این چهار سال نداشته است.

بدون در نظر گرفتن چین که کاهش ۳۰ درصدی از خود نشان داده، ژاپن متحد قدیمی کاخ سفید و مکزیک همسایه استراتژیک آمریکا، دو کشور دیگری هستند که شرکت کنندگان آنها در میزان اعتماد به سیاست خارجی باراک اوباما کاهش از خود نشان داده اند.

در میان پنج کشور اروپایی که هم در سال ۲۰۰۹ و هم امسال در این نظرسنجی شرکت کرده بودند، میزان تایید سیاست های خارجی آقای اوباما از ۷۸ درصد در سال ۲۰۰۹ به ۶۳ درصد در سال ۲۰۱۲ کاهش یافته است.

در میان پنج کشور مسلمان که ساکنانشان در هر دو نظرسنجی شرکت کرده بودند، این میزان اعتماد نسبت به سیاست های خارجی آقای اوباما از ۳۴ به ۱۵ درصد کاهش یافته و در کنار این کشورها روسیه هم کاهشی دو رقمی داشته و شرکت کنندگان از پهناورترین کشور جهان میزان رضایت خود را از ۴۰ به ۲۲ درصد کاهش داده اند.

اگر چه نتایج این نظر سنجی اخیر از کاهش چشمگیر محبوبیت رئیس جمهوری آمریکا در میان شرکت کنندگان از ۲۱ کشور جهان حکایت دارد اما باراک اوبامای دموکرات همچنان نسبت به رئیس جمهوری قبلی آمریکا یعنی جرج دبیلو بوش جمهوریخواه در سال پایانی ریاستش بر کاخ سفید 'محبوب تر' است.

در حالی که شرکت کنندگان در پاکستان محبوبیت روسای جمهوری فعلی و سابق آمریکا را برابر ارزیابی کرده اند، آقای اوباما در لبنان هنوز کمی محبوب تر از آقای بوش است.

دیگر یافته مشهود این تحقیق مخالفت با سیاست ریاست کاخ سفید در استفاده از حملات هواپیماهای بدون سرنشین است.

دست کم ۵۰ درصد از شرکت کنندگان ۱۷ کشور با این سیاست آقای اوباما مخالف بودند که اکثر آنها در کشورهای خاورمیانه، مکزیک و یونان حضور داشتند.

در هفته های اخیر، اسنادی منتشر شد که نشان می داد آقای اوباما شخصا دستور حملات هواپیماهای بدون سرنشین را صادر می کند و نیز "فهرست مرگ" را وارسی و در مورد حمله به افراد آن راسا تصمیم گیری می کند. این اسناد نام رئیس جمهوری آمریکا را اخیرا بیشتر در کنار تلفات این حملات هوایی قرار داده و موج جدیدی از انتقادها متوجه او شده است.

سیاست خارجی اوباما (%)

کشور/سال ۲۰۰۹ ۲۰۱۲ تغییر
اروپا ۷۸ ۶۳ ۱۵-
کشورهای مسلمان ۳۴ ۱۵ ۱۹-
روسیه ۴۰ ۲۲ ۱۸-
چین ۵۷ ۲۷ ۳۰-
ژاپن ۷۷ ۵۸ ۱۹-
مکزیک ۵۶ ۳۹ ۱۷-

نتایج از: مرکز نظرسنجی پیو

قدرت برتر اقتصادی؟

علاوه بر تغییر در نگرش ها نسبت به کارایی و نتایج سیاست های آقای اوباما، نتایج نظرسنجی موسسه پیو نشان می دهد که افراد بسیاری دیگر آمریکا را یک "ابر قدرت اقتصادی" نمی دانند.

در آلمان، بریتانیا، فرانسه و اسپانیا شرکت کنندگان اکنون چین را قدرت برتر اقتصادی جهان می شناسند و تنها در بریتانیا از سال ۲۰۰۸ تاکنون این باور دو برابر شده است.

ریچارد وایک، از موسسه نظرسنجی پیو به بی بی سی گفته که با وجود اقبال عمومی از سیاست های آقای اوباما در زمینه بحران جهانی اقتصاد، کشور او آمریکا، اعتبار خود را به عنوان قدرت برتر اقتصاد جهان از سال ۲۰۰۸ و پس از آغاز رکود جهانی اقتصاد از دست داده است.

اگر چه شرکت کنندگان جوان همچنان از آنچه "قدرت نرم " آمریکایی خوانده می شود، استقبال می کنند.

همزمان بیش از ۵۰ درصد از شرکت کنندگان لبنانی، مصری، تونسی و اردنی از روش های تجاری، اقتصادی آمریکا در خاورمیانه اظهار رضایت کرده و گفته اند که این وجهه از حضور بین المللی آمریکا را "دوست" دارند.

و در آخر، اکثریت شرکت کنندگان ۱۸ کشور از ۲۱ کشور جامعه تحقیق موسسه پیو گفته اند که پیشرفت های علمی و تکنولوژیکی آمریکا را همچنان ستایش می کنند و بسیاری از جوانان زیر ۳۰ سال این کشورها ایده دموکراسی ایالات متحده را می پسندند که در میان آنها جوانان تونسی و چینی برجسته ترند.

آمریکا، بریتانیا، آلمان، لهستان، فرانسه، هندوستان، ایتالیا، جمهوری چک، چین، لبنان، مکزیک، اسپانیا، ژاپن، برزیل، روسیه، تونس، ترکیه، مصر، اردن و یونان، ۲۱ کشوری بودند که ساکنان آن در پاسخ به این نظرسنجی موسسه پیو مشارکت کردند.





:: برچسب‌ها: شهری , قدیمی ,
:: بازدید از این مطلب : 154
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 خرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: